Skip to main content

SDU Analytics primære opgave er at omsætte data til decision intelligence til understøttelse af vidensinformeret ledelse på SDU.

SDU Analytics analyserer på tværs af SDU’s forretningsområder med et fokus på at skabe nye indsigter vedrørende uddannelse, forskning, samarbejde og omgivelser, samt verdensmålene.

 • Udvikling af strategisk ledelsesinformation, der stilles til rådighed for ledelse og ansatte via SDUnet. De analytiske applikationer anvender i høj grad datavisualisering til data storytelling for at stille nemt tilgængelige analytiske indsigter til rådighed for alle ansatte på universitetet.

 • Analytisk understøttelse af organisationens strategiske beslutningsprocesser. SDU Analytics indsamler data, udvikler og præsenterer målrettede analyser til mødefora og beslutningsprocesser på universitetet.

 • Øge organisationens kendskab til analytisk support, og brug af data til decision intelligence. SDU Analytics afholder via CUU på SDU kurser, der øger ansattes data literacy i forhold til at arbejde med data til beslutningsprocesser.

 • Eksperimenter med moderne data science til analytiske værktøjer i forbindelse med projektet "Advanced Analytics" 2018-2021. SDU Analytics udvikler prædiktioner baseret på eksempelvis maskinlæring, samt anvender en ”big data” tilgang med kombination af eksterne og interne data for at afsøge nye indsigter.

 • Monitorering af strategisk rammekontrakt 2018-2021. SDU Analytics sikrer indsamling af de relevante data og præsentation til brug for de 22 indikatorer i SDU’s strategiske rammekontrakt.

 • Monitorering af internationale ranglister. SDU Analytics følger tæt udviklingen på flere forskellige internationale ranglister som et internationalt perspektiv på SDU.
 •  

  Link til Analyseenhedens analytiske webpræsentationer.
  (Intern adgang for ansatte på SDU - offentlig anvendelse kun efter aftale.) 

   

  Om os

  SDU Analytics håndterer effektivt og struktureret alle processer fra etablering af datagrundlag, statistisk bearbejdning og modellering til real time monitorering og prædiktive prognoser. Vi anvender datavisualisering og data storytelling til at gøre resultater nemme at forstå og fortolke i præsentation og formidling. Vi forholder os aktivt til dataetik, metodevalg og en fair kommunikation i udarbejdelsen af vores decision intelligence.

  SDU Analytics orienterer om seneste analyser, projektet advanced analytics m.v. på SDUnet og via åbne videndelingsmøder, hvor alle ansatte på SDU er velkommen. Følg med via SDUnet om næste arrangement.

  I øvrigt er vi altid til rådighed for spørgsmål, gode ideer og forslag til samarbejder, ligesom vi gerne skræddersyr analytiske oplæg til diverse mødesammenhænge med afsæt i vores virke.

  For aftale kan du kontakte chefsekretær Maria Tværgaard på telefon 6550 1029 eller mail.

  SDU Analytics

  • Campusvej 55
  • Odense M - 5230
  • Telefon: 65 50 10 29

  Sidst opdateret: 17.03.2022